6 Ting i din baghave kan du spise i aften!

af | sep 17, 2020 | 0 Kommentarer

Siden indeholder reklamelinks fra saxo

Min morfar kaldte sin baghave for “Naturen’s McDonald’s.” Han kunne aldrig gå nogen steder uden at vise mig og min lillebror alle de planter, du kan spise. De ting, som han fik os til at spise fra hans baghave, og når vi gik på camping, er det minder, jeg aldrig vil glemme. Som barn værdsatte jeg det ikke dengang som nu. Nu hvor jeg er ældre, lærer jeg mine børn de samme ting, som han lærte mig. Alle de vilde fødevarer, der findes i Naturens ‘egen McDonalds.

Naturen er naturligvis lidt anderledes her i Danmark end i USA, men pointen er stadig den samme. Her er 7 lækre ting i din baghave, som du kan spise i aften og glemme de gyldne buer.

Hyben
Så meget D-vitamin kan findes i hyben, både frugt og kronblade er spiselige. Stærkt anbefale hybensirup, smager fantastisk i smoothies, på is og endda på risalamande

Brombær
Jeg har den bedste opskrift på en brombær cobbler. Det smager fantastisk med is.

Hyldebær
Du kan ikke gå en sommer uden at lave din egen hyldebærsaft. Tag denne opskrift og lav den til din egen. Prøv at tilføje kanel og citron, eller tilsæt æbler og ingefær!

Skovæbler
Efteråret er ikke komplet uden æbler. Æbletærte, æblekager, æble alt. Jeg viser, hvor amerikansk jeg er, men jeg elsker æbler. Alle sorter. Skovæbler er helt perfekt til Snaps eller eddike.

Svampe
Så mange typer svampe ude i skovene og baghavene nu. Nedenfor er en liste over de mest almindelige svampe, du kan finde lige nu.

    • Brun Birke-rørhat
    • Brunstokket Rørhat
    • Honningsvamp
    • Hummerskørhat
    • Karl Johan

Mælkebøtte rod & blade
Mælkebøtteblade er lækre og smager fantastisk i enhver salat, rødderne kan laves til vin eller tørres og til te.

Annoncelink

Medmindre du blev undervist af Morfar, foreslår jeg, at du får din egen bog om vilde forager, såsom denne fantastiske bog Kend de spiselige vilde planter af Helle Buchardt Boyd eller den Vild Mad app jeg bruger sammen med mine børn.

Følg med på instagram

Vi elsker at se jeres have, tag os med #oasendk og vis os alle dine have projekter!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

Share This