De 7 bedste måder er at gøre din have klar til vinteren

af | sep 17, 2020 | 0 Kommentarer

Siden indeholder reklamelinks fra plantetorvet

Vinden bliver koldere der er tåge I luften om morgen som ikke ser ud til at forsvinde før middagstid, der er mere brun og gul udover de grønne flotte træer.

Det er endelig efterår.

Min absolutte favorits tid på året, intet kan gøre mig mere glad end en varm kop kaffe, og en blødt tæppe på en kold tåge morgen. Det er tid til begynde at tænke på min vinter have og gøre den klar til den nye ”vækstsæson” der er 7 ting jeg gør hvert år for at klargøre mig til det kommende forår.

Fjerne alle rådne planter
Det er ikke tit jeg planter råder i deres plantebed normal gør jeg det fordi jeg ved at jorden mangler lidt ekstra gødning, og de kun har bælgfrugter eller bønner.

Plante en dækafgrøder
Kløver er min foretrukne dækafgrød, men igen tilføjer det ikke til hvert plantebed, jeg har men på nogle få udvalgte.

Tilføj gødning, tang, kompost
Du kan bruge gødning eller tang (jeg fortrækker dog at bruge tang, da jeg bor tæt ved Limfjorden) det giver nemlig muligheden for at begynde at nedbryde tidligt og for at få alle næringsstoffer til jorden over en længere periode.

BioFlis overalt
Brug Græsafkæring, avis, fyrrenåle, blade, halm osv. Jeg fortrækker enten græs (jeg har en stor græsplæne til at klippe!) eller fyrnåle (de hjælpe med at have kontrol på din snegle)

Rengøring af haveudstyr
Jeg skaber en overblik over min have redskaber og vurderer dens tilstand, bl.a. – skovle, græsslåsmaskine, græsstrimmer, håndværktøj. Så laver jeg en plan over hvad der skal repeares eller udskiftes, det gør at alle mit værktøj fungere og gøre arbejdet i have meget letter og jeg vil sparre penge i det lange forløb.

Annoncelink

Beskær staduerne
Jeg trimmer og klipper rosamarin, timian, salvie, rabarber, asparges og især brombær, fordi hvis brombær ikke bliver trimmet nu vil det være tilgroet og ude af kontrol I apil måned. Jeg kan anbefale min fortrukne beskæringsaks fra Felco.

Opdelte planløg
Blomster som påskeliljer, krokus, tulipaner osv. Er bedst at dele og plante nu til en smuk forårsexplosion fuld af farver.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

Share This