Min Mormor’s Greæsker Cheesecake

september 17, 2020
erinlgertsen
september 17, 2020
erinlgertsen

Siden indeholder reklamelinks fra kitchenone

Min bedstemor lavede en fantastisk græskar cheesecake, da hun ikke var en stor fan af græskars tærte eller Pumpkin Pie på engelsk. Hun ville gøre denne nogensinde Thanksgiving, og der ville ikke være en krumme tilbage ved slutningen af natten.

Opskriften er ikke så hårdt – som du kan se, der ikke så mange ingredienser – men det er lidt af et projekt, især hvis du laver den hjemmelavede karamelsauce, der følger med den. Jeg håber, du vil ikke blive bange, fordi det er det hele værd, især en gang om året!

Jeg ved, at mange mennesker undgår at bage cheesecake derhjemme, fordi de skal koges i et vandbad, ellers det knækker. Ærligt er det ikke så meget. Du ser nedenfor, alt hvad du gør er at sætte kageformen i en anden større gryde og fylde den større gryde med vand.

Annoncelink

Exxent springform er den bedste til lave cheesecake med. Jeg vil ikke anbefale en anden, fordi den er perfekt!

Min Mormor’s Græsker Cheesecake

Prep time:

1 time.

Cook time:

2 timer

Portioner:

12

Total time:

40 min.

Ingredienser

FOR BUNDEN
190 g digestive kiks
50 g sukker
55 g usaltet smør, smeltet

TIL CHEESECAKE
425 g græskar puree (i en dåse eller selv lavet)
265 g sukker
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefær
1/4 tsk muskatnød
1/4 tsk kryddernellike
1/2 tsk salt
240 g piskefløde, kold
680 g flødeost, stuetemperatur
5 store æg, stuetemperatur

TIL KARAMELSÅSEN
200 g sukker
2 spsk lys sirup
2 spsk vand
1/8 tsk citronsaft
120 g piskefløde, plus mere om nødvendigt
1 spsk usaltet smør

Instruktioner

FOR BUNDEN

Varm ovnen til 220° F. Indpak en 20- eller 24 cm kageform med et stort stykke kraftig aluminiumsfolie, der dækker undersiden og strækker sig helt op til toppen, så der ikke er nogen sømme på bunden eller siderne af gryden. Gentag med et andet folieark for forsikring. Sprøjt indersiden af ​​gryden med madlavnings spray.

 1. Puls digestives, sukker og smeltet smør i en fødevareprocessor udstyret med metalbladet, indtil det er fin. Overfør de fugtede krummer i den tilberedte gryde og pres ind i et jævnt lag.
 2. Bages indtil duftende og sæt, ca. 15 minutter. Afkøles på et stativ.

TIL CHEESECAKE

 1. Sæt en kedel vand til kogning (dette bruges til vandbadet). I en gryde omrøres græskar puree, sukker, kanel, ingefær, muskatnød, nelliker og salt.
 2. Bringes blandingen til en sputter under konstant omrøring. Reducer varmen til medium lav og kog under konstant omrøring i 5 minutter, indtil den er tyk, bronzeret og skinnende. Putte blandingen i en fødevareprocessor.
 3. Mens det kører, tilsæt den koldepiskefløde. Tilsæt flødeost (skåret i klumper), og kører det ca. 30 sekunder. Tilsæt æggene, og bearbejd dem i ca. 5 sekunder eller bare indtil de er inkorporeret, ikke mere end 10 sekunder.
 4. Sæt kageformen i den stor stegepande. Hæld cheesecake i den afkølede bund, og hæld derefter nok kogende vand i den store stegepande for at komme halvvejs op ad kageformen.
 5. Bages indtil kagen lige er sat, 1-1 / 2 til 1-3 / 4 timer. En korrekt kogt ostekage vil vrikke lidt, når du skubber panden, men hvis midten overhovedet virker flydende, er den ikke færdig.
 6. Fjern forsigtigt fra ovnen og sæt den på et rist. Kør en skarp kniv rundt om kanterne for at løsne kagen fra siderne af gryden.
 7. Afkøles, indtil vandet bare er koldt, cirka 45 minutter. Fjern kageformen fra vandbadet og sæt den på et rist.
 8. Fortsæt med at køle ned ved stuetemperatur, indtil det næsten ikke er varmt, ca. 3 timer. Dæk med plastfolie og afkøles, indtil det er kølet, mindst 4 timer eller natten over.

TIL KARAMELSÅSEN

 1. Rør sukker, lyssirup, vand og citronsaft sammen i en 500 ml kop eller glasskål.
 2. Varme det i mikroovn, indtil karamellen er lysegul eller næsten ikke begynder at få en farve 4-8 minutter (afhængigt af styrken på din mikroovn). Det er fint at stoppe og åbne mikroovnen ofte for at kontrollere; bare lad det ikke blive for mørkt, ellers brænder det.
 3. Lad karamellen sidde i 5 minutter – den bliver en fyldig gul-brun farve. (Hvis det efter fem minutter ikke er mørkt nok, skal du placere det tilbage i mikroovnen i cirka 30 sekunder og derefter lade det mørke igen. Hvis det bliver for mørkt, skal du starte forfra.)
 4. I mellemtiden opvarmes piskefløden i mikroovnen, indtil den er varm. Når karamellen er den rigtige farve, rør straks den varme fløde et par spiseskefulde ad gangen. Det vil boble op intenst, men det vil ikke løbe over.
 5. Når du har tilsat al cremen, rør for at inkorporere den, og tilsæt derefter smørret. Tilsæt mere piskefløde, hvis blandingen virker for tyk.
 6. Når karamellen er afkølet, kan du opbevare den i dit køleskab.

TIL SERVERING

 1. Fjern den ydre ring fra springformen. Skub en tynd metalspatel mellem skorpen og af ​​bunden for at løsne den, og skub derefter ostekagen på et serveringsfad. (Alternativt kan du opbevare den på bunden af ​​gryden.)
 2. Hvis der er kondens på toppen af ​​ostekagen, skal du blotte den forsigtigt med et fladt papirhåndklæde.
 3. Lad ostekagen stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, og skær den derefter.
 4. Varm karamelsauce op i mikroovnen (den stivner i køleskabet). Hvis den er for tyk, skal du tilføje mere piskefløde for at tynde den ud.
 5. Drys karamelsauce over hvert stykke cheesecake og top med en klat flødeskum, hvis det ønskes.

Næringsindhold pr. portioner:

Kalorier:

643 kcal.

Kulhydrat:

66 g

Protein:

8 g

Fedt:

40 g

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

Share This